ADHD Studie coach

 

 

Loop je vast tijdens je studie?
Je wilt heel graag (of je moet..)
je studie afronden, alleen het lukt je nog niet? 
Laat mij je helpen om stappen te zetten. 

Herken jij dit?

  • Je wilt aan de slag met je studie en hebt moeite met motivatie gedurende de dag, het starten met leren en huiswerk maken en je hebt een haat/liefdeverhouding met deadlines. 
  • Je vindt het lastig om te plannen of overzicht te bewaren. Je wilt veel tegelijkertijd en begint daarom ook met veel dingen, waardoor het vaker niet goed gaat (het mislukkings-gevoel).
  • Je hebt al veel methodes geprobeerd om makkelijker in de flow te komen of beter te worden in timemanagement, alleen dit heeft nog niet goed gewerkt.
  • Je weet wat er moet veranderen. Alleen het lukt (nog) niet echt om dit voor elkaar te krijgen. Jouw grote vraag is: Hoe doe ik dit?

Wat kan je verwachten van studiecoaching?

  • Om de week een sessie om je doelen neer te zetten, om de dingen waar je tegenaan loopt behapbaar te maken en om successen te vieren! 
  • We starten met 6 sessies van 30 minuten. Wat ik heb gemerkt is dat je door iets minder tijd te nemen, sneller tot de kern komt. Energie en focus. Daar gaan we voor. 
  • Uiteraard ook aangepast aan jouw wensen en manier van werken. 
  • Persoonlijke aandacht, bom aan positiviteit en iemand die ook recht voor zijn raap is en ziet wat er moet gebeuren. 
  • Een coach die snapt hoe een ADHD brein werkt. Die weet dat je kan verlammen omdat het allemaal te veel is of als te groot voelt. Dat structuur en overzicht uitdagingen zijn (die ik heel graag met je wil aangaan). En dat het vaak dingen niet doet uit onwil, maar omdat je nog niet de juiste manier van studeren en werken hebt gevonden. 

Maar Nirma… op school zijn er ook decanen, mentoren en er zijn ook nog andere coaches. 

Ja, klopt allemaal en die zullen ook heel goed zijn in hun vak. Ik weet niet of je het herkent, maar veel decanen zijn er niet speciaal voor jou of sommigen weten niet zo goed hoe een ADHD-brein werkt. Graag wil ik jou persoonlijke cheerleader zijn, iemand die met je meedenkt hoe je dingen kan oplossen en tijd neemt voor jou. Ondertussen ook nog tips geeft om beter te studeren. 

Eerlijk is eerlijk, ik werk alweer twee jaar als studiecoach heb in die tijd meer dan 150 studenten gesproken. Hen meer positiviteit laten ervaren, hen geleerd dat er ook andere manieren zijn om te studeren en geholpen richting hun diploma. 

Nirma aankondiging focus club

Zij zeggen echt wat je kan verwachten..

Nirma heeft mij het afgelopen halfjaar gecoacht. Door regelmatig een halfuurtje te sparren heb ik wat meer rust in mijn hoofd gekregen. Waar ik ook tegen aan liep (druk hoofd, slaapproblemen, geen structuur op werk, negatieve gedachten), Nirma zette me aan het denken waardoor de problemen allemaal iets beter behapbaar werden. Zo ben ik van de gedachte 'ik moet nog 117 dagen aan mijn thesis schrijven voordat ik klaar ben' naar 'ik heb al 2,5 jaar gehaald. Nog máár 117 dagen en ik ben helemaal klaar'. Ook heeft ze geholpen met het concreter maken door niet meer dagen af te tellen maar te kijken naar de hoeveelheid werk en hoeveelheid weken. Nirma heeft snel door hoe je in elkaar zit en op welke manier ze je kan helpen. Ik neem geen rust overdag als ik het niet nuttig vind. Maar op het moment dat iemand uitlegt dat rust nemen juist wel noodzakelijk is en goed voor je hoofd, is de stap ineens veel kleiner. Daarnaast is het enorm vrijblijvend. Het maakt Nirma niet uit of ik elke maand of liever een periode veel vaker wat hulp nodig had. Na elk gesprek leken mijn problemen wat kleiner en kon ik er weer even tegenaan. Het is ontzettend fijn om gewoon even te kunnen klagen bij iemand die niet oordeelt en wel precies het goede weet te zeggen!
ADHD Dingen review
Leuke anonieme dame
Deed een master naast haar werk
Als ik niet met jou had afgesproken was ik nooit begonnen met dat ene vak. Ik bleef hangen in dat het allemaal te veel was. Door jouw coaching heb ik geleerd om positiever te kijken naar wat er gebeurd. En wat ik heb geleerd is dat ik, met een steuntje in de rug, makkelijker uit een dip kan komen.
Student
Doet een MBO avondopleiding naast zijn werk
Je idee voor efficiënter studeren werkt goed! Ik heb nu direct het template ingevuld zonder het hele artikel te lezen. Nu heb ik de belangrijkste punten er uitgehaald in veel minder tijd en energie 🙂
Coachee ADHD Dingen
Student
Doet een master module naast zijn werk.