Workshops over ADHD

Workshops over ADHD

Er is meer aandacht over ADHD en neurodiversiteit. Zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs. 

Dat is een mooie ontwikkeling!

Maar wat is ADHD nou precies? Want het is meer dan alleen maar druk zijn, toch?
Hoe om te gaan met ADHD?
En hoe kan je de positieve kanten van ADHD inzetten?

In interactieve workshops op maat, combineer ik wetenschap met persoonlijke verhalen. Om meer bewustzijn te creëren, stappen te zetten en om positiever te kijken naar ADHD. 

ADHD in jouw bedrijf

Neurodiversiteit en inclusiviteit

Het zijn thema’s die steeds belangrijker worden in bedrijven en organisaties. Want hoe zorg je er voor dat mensen in jouw bedrijf optimaal aan het werk kunnen? In hun kracht staan? 

Vaak heerst er een soort schaamte op de werkvloer over het hebben van ADHD. Er zijn veel vooroordelen over ADHD, soms onbegrip en het kan veel tijd en energie kosten om uit te leggen wat ADHD voor impact bij iemand heeft. 

Voor mensen met ADHD kan structuren en balans vinden een uitdaging zijn.
Deadlines zijn bijvoorbeeld nodig om in actie te komen. Maar hoe zit dat precies?

Deze uitdagingen zijn over het algemeen wel bekend bij mensen. Alleen wat is ADHD nog meer? Wat zijn de positieve kanten van ADHD? En hoe kan je deze kanten inzetten om de uitdagingen aan te gaan?  

ADHD in het onderwijs

Voor docenten

Je hebt veel liefde voor het vak en voor de ontwikkeling van de studenten. Je doet ook je best om alle leerlingen/studenten betrokken te laten zijn bij jouw les. Alleen.. je ziet dat sommige studenten minder makkelijk meekomen. Het plannen, makkelijk afgeleid zijn en daardoor ook de andere leerlingen/studenten afleiden en de motivatie lijkt soms ver te zoeken. 

Je weet misschien wel wat over ADHD en je hebt ook best wat leerlingen/studenten in de klas gehad. Structuur is zeker handig voor leerlingen/studenten met ADHD. Maar is dat alles? Het frustreert je soms ook dat ondanks jouw moeite die je er in steekt, het soms maar weinig resultaat geeft.

Wat kan je nog meer doen om leerlingen/studenten met ADHD te betrekken en begeleiden? Gemotiveerd te maken voor het maken van het huiswerk? 

Aan de hand van de wensen van jou en van jouw school worden er workshops (op maat) gegeven wat ADHD is, hoe het is om ADHD te hebben, ADHD & motivatie en hoe de positieve kanten van ADHD in te zetten tijdens de schooltijd? 

Klaslokaal ADHD met focus

Voor studenten

School… het kan soms een uitdaging zijn. Je hebt een aantal vakken die je eigenlijk wel heel leuk vind. Waar je energie van krijgt. Alleen die vakken waar je helemaal je aandacht niet bij kan houden. Sowieso aandacht.. Hoe te focussen in een klaslokaal met 20 leeftijdsgenoten om je heen? En die mobiel.. Ja, snapchat en Insta is gewoon veel leuker dan de docent. 

Je wilt ergens heel graag het allemaal goed doen (want ja.. ouders niet willen teleurstellen en je wilt zelf ook wel wat bereiken), alleen het overzicht houden. Huiswerk maken. 

Graag leer ik je hoe je op andere manieren kan leren. Minstens 7 manieren om makkelijker te starten met je huiswerk. En over hoe je de positieve kanten van ADHD kan inzetten om je uitdagingen aan te gaan. 

En misschien denk je: ja ja, ik heb al veel gehoord over tips met ADHD. Je weet stiekem best wel veel. Daarom vind ik het een leuke uitdaging om te kijken naar waar jíj door aan gaat en wel bij jou past! 

Klaslokaal ADHD met focus

Laten we contact hebben

Volg ADHD Dingen op Instagram of Nirma Haggenburg op LinkedIn voor de laatste updates over ADHD.
Heb je interesse voor een workshop, mail dan naar info@adhddingen.nl of stuur mij een bericht via de socials.