Tamarah van Dijk

ADHD & Ondernemerschap. Zondag 22 mei - 14.00 uur.

*Tijd onder voorbehoud

Ik heb ADHD, there, I said it. Een ondernemer met ADHD. In mijn hoofd heb ik elke dag meerdere (business) ideeën, die ik tot in detail kan uitwerken. Zo werkt mijn hoofd. Ik kan er niks aan doen. Waar ik dat voorheen wel eens moeilijk vond, zie ik het nu als mijn kracht. Én als de kracht voor mijn klant. 

Na mezelf jarenlang in het hokje van loondienst te hebben gewurmd, werk ik nu vanuit mijn eigen flow. Ik onderneem omdat ik heel goed ga op de vrijheid, Op de keuzes die ik zelf kan maken, om zelf te bepalen welke en de hoeveelheid prikkels ik tot mij neem. Ik ga namelijk nog slechter op onder prikkeling als op overprikkeling.

Tijdens en na mijn studie is er vaak aan mij gevraagd: Waarom doe je nou niet gewoon één ding, waarom moet je altijd wisselen? Een vraag waarvan ik altijd dacht: pff, ik ben dus niet normaal. Waarom kan ik het nou niet normaal? Dus ging ik maar weer door bij de volgende baan. En de volgende. Overal had ik last van onderprikkeling, van het stramien van 9 to 5, van het niet eens zijn met keuzes van een werkgever en dit ook uitspreken (sorry not sorry). Vanaf 2016 ging ik ondernemen, wat een verademing was dat! Alles wat je aandacht geeft groeit dus ik kon al snel fulltime als ondernemer aan de bak. Totdat corona uitbrak. Ik viel in een gat. Ik was overwerkt maar daar kwam ik toen pas achter. Dit moest anders (dacht ik). Dus ging ik weer in loondienst, want hé ik ben nu moeder dus dan werk je toch lekker 3 dagen per week in loondienst?

Het zal je niks verbazen dat dit het dus niet was. De werkplek was fijn, mijn collega’s fijn, het werk was helemaal niet erg, maar de onderprikkeling en het niet kunnen bepalen wanneer ik wil werken en in een goede flow zit brak me op. Ik viel terug in oude patronen (eetstoornis) en merkte dat ik mijn hele vibe verloor. En mezelf dus ook.

Ondertussen kan ik met trots zeggen dat ik het heb gevonden (voor nu, want ja, ADHD 😊). Ik heb mijn bedrijf vernoemd naar de werking van mijn hoofd; Brainfart&co. Een plek waar ik mijn creatieve ei kwijt kan en waar ik al mijn kennis en ervaringen door kan geven aan mijn klanten. Mijn creativiteit en vele business ideeën kunnen met klanten goed gebruiken. Ik ben nog allemaal leuke ideeën aan het bedenken om hieraan toe te voegen, maar door de naam zet ik mijzelf niet in een hokje. Ik kan hier werkelijk alles onder gooien. Ik werk vanuit mijn flow, wanneer ik het voel. En voel ik het niet? Dan doe ik niks. Ik ben gemaakt voor siesta’s en de uren tussen 15-18 vind ik nutteloos en doe ik het liefst niks. Wie is er nou productief tussen 15-18 uur?

Nu komen er wekelijks ondernemers bij mij brainpicken, help ik met webdesigns en ondersteun ik andere zelfstandig ondernemers als virtual assistant. Een mix die mij goed past. Waar ik mijn kennis, creativiteit en kwaliteiten in kwijt kan. En wil ik over 2 jaar weer wat anders doen? Zou kunnen, dat zien we dan wel weer 😊

Hoe ik ADHD in mijn voordeel laat werken als ondernemer? Daar vertel ik je graag meer over in mijn webinar.

Meld je nu gratis aan voor het hele weekend

Wil je Tamarah en de 11 andere sprekers zien tijdens het ADHD webinar weekend op zaterdag en zondag? 
Meld je dan nu gratis aan. In je mail ontvang je verdere informatie, zoals de linkjes naar de live stream. 

 

Terugkijken

Kan je er niet bij zijn op 21 & 22 mei? Of wil je niet een hele dag achter je scherm zitten? Snap ik helemaal. Wil je het hele ADHD webinar weekend rustig nog een keer terug kijken of wil je alle sprekers al luisterend terug horen? Een webinar weekend met 12 uur aan talks over verschillende thema’s rondom ADHD. Door professionals die heel graag diens expertise aan jou willen vertellen. 12 uur lang aan inspiratie, kennis en herkenning!

Onbeperkt toegang, inclusief audio, voor slechts 32 euro.

Terugkijken webinarweekend